Principalele surse de informare și divertisment din Republica Moldova sunt televiziunea și Internetul, urmate de radio, ziare și reviste. Datele aparțin unui studiu de audiență la nivel național, lansat la 23 decembrie de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).

Potrivit rezultatelor cercetării, 52% din respondenți au afirmat că au privit televizorul în ziua precedentă intervievării, iar 65% dintre respondenți accesează Internetul în fiecare zi. Din totalul persoanelor intervievate, 26% au ascultat radioul pe parcursul zilei anterioare, 18% dintre respondenți citesc ziare tipărite, iar 9% dintre participanții la sondaj citesc cu regularitate cel puțin o revistă autohtonă.

Cele mai vizionate posturi de televiziune la nivel național sunt: PRIME TV (22%), Moldova 1(19%), Jurnal TV (18%), urmate de NTV Moldova (17%) și Primul în Moldova (15%).

Pe segmentul de radio, la nivel național, în top se regăsesc Radio Plai (17%), Radio Moldova (17%) și Radio Noroc (16%), urmate de Hit Fm (14%), Jurnal FM (8%) și Kiss Fm (7%).

În ceea ce privește site-urile de știri, de cele mai multe ori respondenții accesează, cel puțin o dată pe săptămână, următoarele portaluri: Jurnal.md (21%), Protv.md (20%), Stiri.md (19%), tv8.md (16%) și Publika.md (16%).

Din presa scrisă, circa 38% dintre cititorii de ziare au numit Makler și Комсомольская Правда. Aproximativ 27-28% dintre cititori cunosc despre Аргументы и факты și Ziarul de Gardă.

/cji.md/

Lasă un răspuns