Cu o criză umanitară care se desfășoară la granița estică, Polonia se concentrează asupra restricționării mass-mediei. Aflați între forțele belaruse și zidurile poloneze, migranții sirieni continuă să spere că le va fi deschisă calea către Europa – așa cum, după cum relatează presa internațională, chiar Lukașenko le-ar fi promis. Însă vremea din Europa Centrală și de Est continuă să se înrăutățească iar pădurile ce împrejmuiesc granița dintre cele două state nu sunt primitoare.

Față-n față cu o criză a migranților, Polonia își hărțuiește proprii jurnaliști

Începând cu luna septembrie, în zona ce împrejmuieșe granița cu Belarus a fost declarată stare de urgență, fiind interzise adunările și tranzitul persoanelor nepermise pe o rază de câțiva km. După două săptămâni, au fost raportate primele cazuri în care jurnaliștilor le-a fost interzis să intre în zona restricționată – unii dintre ei fiind chiar reținuți de patrulele de graniță, deși nu ar fi depășit aria permisă.

În unele dintre cazuri, comportamentul soldaților a depășit gravitatea faptei. Unii jurnaliști au fost încătușați, li s-au făcut percheziții sau le-au fost cerute seria telefoanelor. Printr-o astfel de experiență au trecut fotojurnaliştii Maciej Nabrdalik, Maciej Moskwa și Martin Divíšek.

/mediastandard.ro/polonia-isi-apara-granitele-si-de-migranti-si-de-jurnalisti/

Lasă un răspuns