Atunci când ești într-un război, trebuie să te trezești dimineața la 5.00 pentru că la ora 18.00, nimeni nu mai iese din case, e instaurată Legea marțială, e stare de urgență. Sunt pe străzi doar militari, polițiști și ambulanțele – acolo unde este nevoie- povestește Alexandru Buzică, corespondentul Radio România Actualități în Ucraina.

„Primele două zile au fost mai grele pentru că sunau alarmele de două ori pe oră, în fiecare noapte. Nu puteai să dormi, ațipeai…dar nu aveai timp să intri în somnul acela de odihnă. Dacă Odessa este sub alertă, se dau alarmele în toată regiunea. Da, mi-a fost frică, pentru că simți ceva pe șira spinării atunci când auzi avioanele, exploziile sau alarma aeriană care te anunță că un posibil pericol se va întâmpla”, spune Alexandru Buzică.

Scotch-ul, o armă folosită și în al Doilea Război Mondial

„Primul lucru pe care l-am făcut atunci când ne-am cazat la hotel este să acoperim ferestrele. Puțini știu că, în caz de război, trebuie să ai mereu un scotch cu tine, dacă preferi să rămâi în locuință. În caz de bombardament, trebuie să pui scotch pe geam, pentru că din cauza deflagrației, cioburile te pot răni sau chiar omorî.

/revistapresei.hotnews.ro/

 

Lasă un răspuns