După câțiva ani de studii în economie la Timișoara, Ana Gherciu a revenit în Republica Moldova să facă jurnalism. A început la ziarul Timpul. Acolo a învățat cum trebuie și cum nu trebuie să-și facă meseria. Și că profesia asta nu-i tocmai pâine cu dulceață. De trei ani încearcă să facă mai multe reportaje despre oameni și întâmplări curioase pentru Moldova.org, unde este și redactoră-șefă. Acolo, la putere sunt long read-urile.

În vremea în care internetul te scaldă în articole de tot felul, Ana spune că „provocarea cea mai mare este chiar să fii util, să nu dublezi informația pe care au dat-o alții, să

mai mult la  /www.iqads.ro/

Noi facem TIMPUL: Ana Gherciu (arhiva 2014)

La rugămintea mai multor cititori, începând cu ediția trecută, vă vom prezenta echipa ziarului TIMPUL.

Tânăra jurnalistă Ana Gherciu s-a născut la Chișinău, la 31 martie 1990. Deși este din capitală, a avut parte de bucuria unei copilării petrecute, în mare parte, la țară, alături de bunici, când într-un vârf de cireș, când în colibe improvizate, când meșterind o sculptură din noroi.

Studiile liceale și le-a făcut la Liceul Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi”, unde a descoperit dragostea față de valorile naționale. Mai mult, atunci când conducerea comunistă a găsit o modalitate de a schimba denumirea liceului în „moldo-francez”, spiritul civic și românesc al Anei a adus-o la un pas de exmatriculare. Și asta pentru că răspândea pe coridoarele liceului un manifest împotriva batjocurii aduse istoriei și limbii române. Pasiunea față de arta scrisă și-a educat-o încă de pe băncile școlii, unde, recunoaște ea, scria multe poezii și mici încercări de proză. Tot fiind elevă, a avut ocazia să fie redactor-șef al ziarului școlar, pe care l-a redenumit din „AsachiPress” în „Nonconformistul”. Ziarul a fost închis după ce Ana Gherciu a publicat un interviu cu directorul liceului, intitulat: „Banii din fundația liceului se duc pe desfundarea veceurilor”.

sursa : /www.timpul.md/

Lasă un răspuns