Lucia Goracci, jurnalista Rai agresată în București, în timpul unui interviu cu senatoarea Diana Șoșoacă a vorbit în presa din Italia despre evenimentele la care a fost martoră declarându-se șocată de momentele prin care a trecut și decepționată de atitudinea poliției române.

”Odată începute întrebările, senatoarea, într-un crescendo grotesc, a decis mai întâi să ne dea afară și apoi în loc să ne închidă în cameră. (…) I-am cerut bazele științifice ale pozițiilor ei împotriva vaccinului. A început să-mi spună că în România morții fuseseră îngropați goi în saci negri și că asta merita un al doilea Nürnberg. Eu i-am subliniat că sunt recunoscătoare guvernelor care abordează măsurile pentru stoparea pandemiei. În acel moment, ea a spus că sunt un jurnalist &lt;guvernamental&gt;, în timp ce ea este &lt;cu Dumnezeu și cu adevărul&gt;. A început coșmarul. Ne-a închis alături de câțiva bărbați, inclusiv cu soțul ei. Apoi a început să ne filmeze cu un telefon mobil, în timp ce cu celălalt a cerut intervenția poliției”, a povestit jurnalista pentru <a href=”https://www.corriere.it/esteri/21_dicembre_14/lucia-goracci-giornalista-rai-sequestrata-romania-l-intervista-la-senatrice-sosoaca-la-polizia-accusava-noi-e4d65890-5ce3-11ec-b726-1eb27041da48.shtml?refresh_ce”>Corriere della Sera</a>.

Ea a explicat apoi că va fi suficient să le arate un act de identitate. ”Când am reușit să ies din cameră și să vorbesc cu un polițist, mi-am dat seama că am ajuns la capătul acuzațiilor”, spune ea.

Lucia Gorraci, jurnalista agresată în cabinetul senatoarei Șoșoacă, în presa italiană: ”Nu voi face generalizări despre țară, despre popor sau despre poliție, dar tocmai din acest motiv aș vrea ca plângerea mea să-și urmeze cursul”

Lasă un răspuns